Відома мережа книжкових магазинів "Книгарня "Є" потрапила у гучний мовний скандал.

Читайте також: Білорусь та Росія проведуть спільні військові навчання

Сьогодні, 14 вересня, компанія заявила, що ринок україномовних книг є нерентабельним, особливо у порівнянні з російським контентом.

Крім того, на сайті видання опублікували допис, де йшлося про те, що відсутність допомоги з боку  держави та падіння продажів через кризу, яку спричинила пандемія коронавірусу, призведуть до подальшого стискання ринку україномовної книги.

У "Є" наголосили на необхідності державної підтримки української книги, зауваживши, що Російська Федерація активно підтримує та просуває своїх видавців в Україні.

Крім того, відомо, що російськомовні книги мають більшу маржу на ринку.

У видавництві підмітили, що вони нічого не можуть зробити з новими реаліями, тож будуть під них підлаштовуватися.

Читайте також: Сирота з Волині, якому відмовили у нацвідборі дитячого Євробачення, отримав квартиру в Одесі (відео)

Зокрема, відеоблогер українського YouTube-каналу "Твоя Підпільна Гуманітарка" Остап Українець заявив, що для "Книгарні "Є" гроші не пахнуть.

"Росія підтримує свій книжки на українському ринку (ну ще б не підтримувала, в нас тут інформаційна війна), а сама книгарня Є дуже навіть не проти підтримувати Росію", – наголосив він.

Співавтор проекту "Твоя Підпільна Гуманітарка" Євген Лір запитав у книгарні в коментарях до допису, чому видання видалило допис про засудження співпраці з російським бізнесом.

Дану ситуацію також прокоментували журналісти Отар Довженко та Олександр Рудоманов, активіст Сергій Стерненко, політичний експерт Андрій Смолій та багато інших.

Також на допис відреагували чимало людей у мережі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook