Національний банк розрахував вартість української валюти до долара і євро.

Читайте також: Долар наблизився до психологічної позначки: курс валют в Україні

На вівторок, 22 вересня, Національний банк України (НБУ) розрахував такий офіційний курс гривні до основних іноземних валют:

  • 1 долар США – 28,20 грн;

  • 1 євро – 33,20 грн;

  • 10 російських рублів – 3,69 грн.

Отже, порівняно з вчорашніми значеннями курс долара підвищився ще на дві копійки після зростання на шість копійок попереднього банківського дня. За тиждень – з 15 по 22 вересня – гривня ослабла по відношенню до долара на 20 копійок. До 22 вересня курс долара досяг максимуму з січня 2019 року, тобто побив рекорд більш ніж за півтора року, пише Сьогодні.

Курс євро знизився на 15 копійок після зростання на 18 копійок попереднього банківського дня. Загалом євро ж перебуває на максимальних рівнях за два з половиною роки. Вартість 10 російських рублів 22 вересня знизилася на чотири копійки.

Читайте також: Прем'єр сказав, скільки коштуватиме долар в Україні у 2021 році

Як відомо, офіційний курс долара розраховується, виходячи з показників на міжбанківському валютному ринку, але з деяким відставанням.

У понеділок, 21 вересня, долар на міжбанку зріс на п'ять копійок в купівлі і продажу. Американська валюта до завершення торгів коштувала 28,23/28,25 грн (купівля/продаж). Євровалюта при цьому подешевшала на 16 копійок в купівлі і продажу. До закриття євро торгувався на рівні 33,18/33,21 грн (купівля/продаж). Сьогоднішні торги ще не почалися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook