Народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива заявив, що парафіяни Московського патріархату, які провели хресну ходу в Києві у вівторок, 27 липня, становлять загрозу для чинної влади України. За його словами, вони вже восени прийдуть «зносити владу», а сьогоднішні події – лише репетиція цього.

Читайте також: «Я прийду до влади», – Кива на кремлівському каналі «спрогнозував революцію» в Україні

Про це Кива написав у своєму Telegram-каналі. Нардеп порадив запам'ятати тих, хто прийшов на сьогоднішній захід вірян Московського патріархату у столиці України.

«Запам'ятайте тих, хто сьогодні прийшов на хресний хід, а найголовніше – їхню кількість!» – написав Кива.

Скриншот поста Киви

Нагадаємо, у столиці України пройшла Хресна хода на честь 1033-річчя Хрещення Київської Русі.

Читайте також: Кива записав звернення до білорусів та заявив, що Україна втратила незалежність (відео)

Парафіяни УПЦ Московського патріархату із самого ранку почали збиратися в районі Європейської площі та Володимирської гірки. Підходи до цих локацій були перекриті посиленими нарядами поліції, усіх перевіряли на наявність заборонених предметів.

Прочан доправляли до місця збору автобусами, але частина з них діставалася на місце самостійно. Деякі віряни привезли із собою дітей, але практично ніхто з прибулих не мав захисної маски на обличчі.

За офіційною інформацією поліції, у Хресній ході взяли участь понад 55 тисяч осіб. Саме їх, на думку Киви, потрібно запам'ятати чинній владі, адже вони нібито стануть «месниками» і будуть нищити тих, хто сьогодні стоїть біля керма держави.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook