Коронавірус дуже небезпечний для людей, оскільки легко заразний і дає серйозні ускладнення на організм після одужання. Цей вірус дуже підступно діє на імунну систему людини та часто виникають вторинні бактеріальні пневмонії.

Читайте також: МОЗ назвав препарат, який буде закуповувати для лікування COVID-19

Як розповів лікар-інфекціоніст вищої категорії, кандидат медичних наук Віталія Янченко у коментарі для видання "Факти", COVID-19 може сильно нашкодити не тільки легеням, але і серцю.

"Багатьох пацієнтів турбує серце. Навіть у тих, хто переніс інфекцію легко, виявляємо кардити: ексудативний перикардит, при якому накопичується рідина, міокардит. Наприклад, людина, який тісно спілкувалася з коронавірусним хворим, здає аналізи. Результати вказують, що все нормально, але є ураження серця. Такі люди в майбутньому можуть страждати на ішемічну хворобу серця, оскільки запальний процес зачіпає і серцеві судини, різними видами аритмії, порушення провідності в м'язі серця", – пояснив фахівець.

Читайте також: Для українських заробітчан у Польщі змінили правила проходження карантину

Він додав, що численні дослідження доводять також і проблеми з центральною нервовою системою. Вчені називають COVID-19 нейроінфекцію, через те, що в головному мозку знайшли чутливі рецептори. Є припущення, що в майбутньому у тих, хто переніс цю хворобу, може розвинутися хвороба Альцгеймера.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook