У ДП "Ківерцівське ЛГ" було звільнено трьох працівників лісового господарства після проведення службової перевірки. Про це йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

Читайте також: На Волині браконьєри жорстоко розстріляли 7 ланей у вольєрі

Нагадаємо, що вночі 15 березня активісти ГО "Авто Євро Сила Волинь" відзняли та оприлюднили на своїй сторінці відео, на якому видно, як лісівники тікали від активістів, які запідозрили їх у браконьєрстві. Працівники лісового господарства під час втечі пошкодили службове авто. 

За словами представників громадської організації в автомобілі знайшли рушницю, глушник та мертву тварину. На місце події була викликана поліція.

Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства відреагувало на даний інцидент і заявило, що у результаті проведення службової перевірки щодо нічних подій 15 березня у ДП "Ківерцівське ЛГ" встановлено, що посадові особи підприємства, які були залучені до проведення рейду ввіреними масивами, в наданих поясненнях визнають грубе порушення визначених законодавчими актами та посадовими інструкціями функціональних обов’язків.

Окрім того,  взято зобов’язання щодо відшкодування завданих збитків державному підприємству, які були спричинені пошкодженням службового автомобіля.

Читайте також: На Волині застрелили лося

З врахуванням наданих пояснень, комісією рекомендовано розглянути питання щодо відповідності займаним посадам згаданих працівників. Так, керівництвом підприємства, враховуючи висновки комісії, звільнено трьох працівників ДП "Ківерцівське ЛГ": інженера охорони та захисту лісу Вронського В.В, майстра лісу Сокиричівського лісництва Прокопчука І.Ф, майстра лісу Ківерцівського лісництва Марчука М.М.

При  цьому підприємством проведено ревізію майстерських дільниць  двох причетних до події працівників – для належної передачі ввірених лісових масивів та інших товарно-матеріальних цінностей призначеним відповідальним працівникам, які тимчасово будуть виконувати  обов’язки з їх охорони.

Окрім того, прийнято рішення про звільнення завідувача сектором та головного спеціаліста сектору охорони і захисту лісу Волинського ОУЛМГ.

Волинським ОУЛМГ проведено необхідну роз’яснювальну роботу з головними лісничими та керівниками груп оперативного реагування лісогосподарських підприємств щодо відповідальності, яка покладена на працівників державної  лісової охорони, повторно поінформовано щодо їхніх основних функцій та обов’язків. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook