Чемпіон світу в легкій вазі за версією WBA Василь Ломаченко (12-1, 9 КО) переміг пуерторіканця Хосе Педрасу (25-2, 12 КО) і завоював чемпіонський пояс WBO. Перший в кар'єрі українця об'єднавчий бій пройшов в ніч з 8 на 9 грудня в Нью-Йорку на арені Madisson Square Garden і завершився за очками одноголосним рішенням суддів на користь нашого боксера: 119:107, 117:109, 117:109.

Читайте також: Ломаченко − Педраса: де дивитися бій

Перший раунд пройшов в "розвідці" джебами. Українець віддав опонентові центр рингу, але ніхто серйозних ударів не завдавав, лише Лома зміг донести лівий боковий, пише "Обозреватель".

У другому раунді вже Василь "танцював" в центрі, впевнено захищаючись "на рефлексах" корпусом, йдучи від джебів і намагаючись підловити пуерторіканця. Раз по раз ліві бокові досягали мети, "приземляючись" в голову довгорукого Педрас.

У третьому відрізку Педраса поміняв стійку на лівосторонню і намагався зустрічати українця, використовуючи комбінації. Великі руки Хосе допомагали більше відганяти Васю, ніж наносити йому якийсь шкоди. Ломаченко зміг в якийсь момент підловити опонента і швидко зблизившись, провести ефектну трійку в голову.

Комбінаційна робота допомагала американцеві іноді влучати по нашому боксеру. Було небагато атак від Ломаченка, але більшість з них досягали мети. Ідеальною виглядав захист українського боксера: рухи корпусом були ідеальні. А на останніх секундах три найпотужніших удару прилетіли в голову Педрасi.

У п'ятому раунді Василь пресингував. У відповідь Хосе пробував працювати по корпусу, збиваючи дихання. Наш боксер в кінцівці зміг провести відмінну комбінацію, притиснувши чемпіона WBO до канатів.

C шостоі трихвилинки Лома атакував з двох рук і бічні один за одним доходили до цілі. Педраса виглядав безпорадним і нічого не міг зробити у відповідь. Була помітна дуже велика різниця в швидкості.

Боксеру з Пуерто-Ріко необхідно було терміново щось змінювати і він спробував в сьомому раунді перехопити ініціативу, організовуючи атаки в два-три удари. Ломаченко також збільшив кількість комбінацій.

У восьмому раунді дуже відчувалося закрита тактика Педраси, який практично не вкладався в атаку, приділяючи більшу увагу захисним діям. Василь спробував притиснути Хосе до канатів, ідеально прораховуючи суперника і працюючи комбінаціями.

Читайте також: Гвоздик нокаутував свого суперника і став чемпіоном світу

Ломаченко отримав дуже неприємне розсічення над лівим оком, але воно йому явно не завадило далі домінувати в рингу.

Анатолій Ломаченко просив свого сина не забувати про "нирки", "перевіряючи" печінку у опонента. На останніх секундах правий знизу і лівий в голові ідеально приземлилися в щелепу Педрасi.

У десятому раунді наш співвітчизник не дріботів ударами, немов готуючи атаку. Замість цього Педраса несподівано підловив українця на контратаці.

Передостання трихвилинка почалася з "фехтування" джебами від боксерів. За хвилину до кінця Василь влаштував справжній шторм, просто б'ючи суперника, який якимось дивом утримався на ногах. Апперкоти один за одним заходили і Педраса потрапив в нокдаун. Через секунду пуерториканець зустрів ще один і його врятував лише гонг.

Заключний раунд Ломаченко намагався достроково завершити бій, раз по раз відправляючи двієчки по опоненту. Незважаючи на це, Педрасi вдалося дотягнути до кінця поєдинку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter