У Луцьку передвиборна агітація проходить з численними порушеннями законодавства. Представники міської ради попереджають лучан про відповідальність за порушення виборчого законодавства. 

Читайте також: У Луцьку голів ОСББ повідомили про відповідальність за участь у ганебних схемах підкупу виборців

Передвиборна кампанія стартувала з порушеннями. Нещодавно стало відомо, що Петро Порошенко до реєстрації своєї кандидатури у Президенти України скуповував голоси виборців під виглядом соціологічних опитувань. За голос платили по 1000-чі гривень.

В ЗМІ, зокрема у інтернет-виданнях, вже проскакує, що є списки людей, які під егідою якогось там анкетування проводять фактичну агітацію з підкупом виборців. 

З приводу цього представники Луцької міської ради Григорій Пустовіт, Григорій Недопад та Ігор Поліщук, провели зустріч з головами ОСББ з різних районів Луцька. До обговорення запросили представника поліції Федора Дроздика, щоб все було в рамках закону. Представники міської ради занепокоєні подіями, що відбуваються в місті. За попередньою інформацією, окремі голови ОСББ беруть участь у побудові схем підкупу голосів виборців.

Представник поліції Федір Дроздик проінформував про відповідальність, яка настає за порушення виборчого законодавства.

Читайте також: "Підпишись за ЄС чи НАТО": як на Волині агітують за Порошенка (відео)

Статтею 160 ККУ визначено кримінальну відповідальність, як і підкуп виборців так і самого виборця у отриманні певних преференцій для того, щоб віддати свій голос за того чи іншого кандидата.

Представники влади сподіваються, що свідомих лучан у місті більшість і вони розуміють велику відповідальність за прийняте рішення. Сьогодні можна взяти гроші прожити день, тиждень, місяць, а потім 5 років із сумом спостерігати за результатами свого вибору.

Детальніше дивітьсяя в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter