У Просторі ідей факультету історії, політології та національної безпеки ВНУ імені Лесі Українки 03 грудня 2020 року о 14:00 годині відбудеться відкриття виставки "Річ у тім…". Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: На Волині на кордоні до кінця року діятимуть режимні обмеження

25 листопада у рамках Міжнародної акції "16 днів проти насильства", яка щорічно триває із 25 листопада по 10 грудня включно, за ініціативи МВС під патронатом Офісу Віце-прем’єр міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції України виставка "Річ у тім…" відкрилась на Михайлівській площі у Києві. 

Така виставка завітала і у Луцьк. На ній будуть представлені предмети, які мали місце в реальних подіях, пов’язаних із домашнім насильством, згідно з інформацією, наданою Національною поліцією України (всі імена і деякі деталі змінено). В Україні правоохоронці цього року зареєстрували за 9 місяців 158 тисяч заяв і повідомлень щодо домашнього насильства. 

Відповідно до розрахунків Інституту демографії і соціальних досліджень на замовлення Фонду народонаселення ООН, щорічно понад 1 млн українок стикається із фізичною та сексуальною агресією в сім’ї. І більшість із них мовчить. Але жертвами домашнього насильства можуть бути і діти, і люди похилого віку, і чоловіки, і інші родичі. 

Читайте також: На Волині чоловік зливав нечистоти біля залізничної колії

Організатори заходу: представниця Управління дотримання прав людини, поліцейська Наталія Бартошук, завідувач кафедри політології, управління та державної безпеки ВНУ імені Лесі Українки Оксана Ярош, ГУНП у Волинській області, МВС України. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook