Начальник управління транспорту та зв'язку Луцькради Віктор Кукішев заявив, що водії луцьких маршруток мають право не везти матерів із дитячими візочками.

Читайте також: Проїзд у луцьких маршрутках змінився

Про це він розповів у середу, 16 травня, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як тільки ця інформація "вийшла у світ", лучани одразу взялися активно обговорювати та коментувати її у мережі Facebook.

Думки містян розійшлися: дехто підтримав ініціативу Кукішева про те, що водій маршрутки може не зупинитися мамам із колясками, а інші навпаки – старалися відстояти право на те, аби і надалі залишитися "повноцінними" пасажирами громадського транспорту.

Інна Слива: Та щоб його діти і внуки так їздили, як матері з дитячими візочками,тоді може б думав що каже!!!! І спочатку нехай це з їх вагітності почнеться, бо вагітним теж не солодко в його смердючих маршрутках з хамами водіями.

Nastya Kudelya: Цей транспорт логічно не пристосований для колясок! Це не наша з Вами вина але так воно і є! Там немає позначок що може стояти коляска, це ж видно адекватній людині! Маршруток із місцем під коляски дууже мало ходить.

Oksana Matvijchuk В тому і проблема, що ціни перевізники піднімають, а комфорт не забезпечують. Чому не пустити маршрутки з місцем під коляску? Хоча б 1 з 3х, і по точному графіку, щоб на щось розраховувати можна було...

Вікторія Майструк: Це що вже за дурдом, куди світ котиться, ну канєшно в нас тільки влада за свої ср*ки думають. А що їм до простих людей.

Ievgeniia Tkachenko: Ех, черговий срач. Так цікаво спостерігати, коли мами і тата, котрі виховують наше майбутнє, кидаються на всіх, хто хоч слово каже "проти". Ну що ж, може і собі ризикнути?) Якщо коляска складена, ноу проблем, але, на жаль, часто-густо бачу випадки, коли мама заходить із коляскою, та коляска їде по людях, по ногах, по всьому. При такому розташуванні коляска повністю блокує вихід іншим пасажирам, часто-густо мами навіть не реагують, не намагаються її бодай якось відсунути. Шкода, може це тільки мій досвід такий. Щодо людей з інвалідністю, тут я нічого проти не маю, їм треба всіляко сприяти, бо я уявлення не маю, як вони пересуваються містом, оскільки весь наш гром. транспорт не прилаштований до їхніх потреб.

Юлія Блажко: То давайте назад,в минуле...коли наша баба" и в избу горящую войдет"... Таскайте на руках, а потім болячки з хребтом, з гемороєм, з варикозом вилазять. За це пам'ятник вам ніхто не поставить, а діткам потрібна здорова мама, а лікування зараз ой яке дороге! А якісь мудаки будуть дибільні рішення приймати, аби "все для народу". А ви мовчіть, підстроюйтесь під їх дибільні рішення: ходіть пішки, або носіть на руках, виживайте за 860 грн дитячих і мовчіть, а хтось буде кишені собі набивати і сміятись з вас...

Ksenia Koltunovich: Ну да водій має пів маршутки вигнати, щоб з коляскою влізти, щоб ви його не прокляли, тим більше коли маршутка повна. До того ж з дитиною на руках завжди місцем поступаються, спина не гнеться, і не 50 кілограмів та дитина на руках, це спільне питання. Не треба робити з водіїв демонів.

Tata Sliepchenko: Маршрутчики можуть взагалі звалити подалі, зробити окреме поселення і там кататися по колу в пустій маршрутці. Ну щоб ніхто не заважав матюкатися,говорити по телефону, курити і т.д. А, ще того дядька-посадовця з собою хай заберуть-то ж напевно для нього мотузочкою перев'язане сидіння пусте майже в усіх маршрутках біля водія. Та заберіть вже ті зламки разом з луцьких доріг, дайте НОРМАЛЬНИЙ муніципальний транспорт. Де в нормальних країнах є ще таке свавілля з перевезеннями?

Читайте також: Лучани скаржаться на неякісні перевезення та роботу ОСББ

Александра Рудько: Знаєте, мені соромно за нашу державу: у нас годуючі мами в громадських місцях – це срам, в громадському транспорті – суцільні незручності. Куди ми котимось?  Згадують тут Європу, то я вам скажу, бо об'їздила іі вздовж і в поперек, що там в більшості транспорт пристосований до всіх верств населення, в тому числі і мам з калясочками, і інвалідів. На жаль в нас до жінок матерів якась суцільна нетерпимість та дискрімінація. Я, як молода мама, це зараз часто відчуваю. А ще хочу нагадати, що в будь кого точно є або будуть якщо не свої дітки та внуки, то племінники, похресники і тд. І я думаю ніхто б не хотів, щоб до ваших близьких було таке відношення!

Mazur Anny: То певне депутат просто хоче кожній матусі з власної кишені організувати як не машину, то водія з машиною, щоб возив всіх матусь по справам. Не сильно, то і хочеться з маленьким дитям їздити в громадському транспорті, де всі чхають і кашляют, та каляску гарбають рюкзаком. Давайте кожній матусі власний транспорт. Таке відчуття, що його дружина літала чи вдома сиділа не виходячи, що йому пофіг, як мами пересуваються. Мене, ще обурює пристосованість міста до калясочників, магазин з іграшками на другому поверсі без пантуса з такими крутими сходами, що сам не піднімишся не то що з каляскою, чи аптека з пантусом до гори під кутом майже 90 градусів і думаєш навіщо його взагалі робили, хто ним користується, інвалід? Щоб ще більше стати інвалідом поки виїде по тому пандусу. Таке враження, що всім пофіг на демографічний стан в країні, де йде війна і кожного дня гинуть люди, нам не потрібно відновлювати націю... Не потрібно народжувати, бо країна не пристосована для нового покоління...

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter