Якщо перевізники не припинять шантажувати лучан, з 11 грудня ситуація з пасажирськими перевезеннями може бути напруженою: більшість з них відмовляються працювати прозоро.

Читайте також: У Луцьку не їздитимуть маршрутки без валідаторів

Про це йшлося 6 грудня під час пресконференції першого заступника Луцького міського голови, пише ІА "Волинські новини".

Як поінформував перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, наразі у місті видали 89,26 тисячі електронних квитків. ЛПЕ встановило на кожен із тролейбусів по три валідатори та систему відеоспостереження. По одному валідатору і системі відеоспостереження встановлювали на автобусах фірми "Санрайз" та автобусах кількох інших перевізників. Втім більшість перевізників відмовляються встановлювати на своїх автобусах валідатори.

Посадовець наголосив, що міська влада виступає за прозорий облік пасажирів та інформацію про перевезення пільговиків, за прозоре надходження коштів за перевезення.

Перевізники намагаються блокувати встановлення валідаторів та надалі хочуть перевозити пасажирів за готівку. Однак спекуляції повинні завершитися, з 11 грудня оплата проїзду буде лише безготівковою.

Читайте також: Стало відомо, чи зникнуть у Луцьку автобусні маршрути №3, 9 і №26а

Під час перехідного періоду, як наголосив Григорій Недопад, у місті можуть бути проблеми з перевезеннями, але про це поінформували Укртрансбезпеку та патрульну поліцію: перевізники, які намагатимуться перевозити пасажирів з 11 грудня за готівку, працюватимуть нелегально і будуть оштрафовані.

Якщо з 11 грудня пасажир заходитиме у маршрутку, маючи картку, але там не буде валідатора, він може їхати безоплатно, незалежно від того, чи вимагатимуть від нього готівку за проїзд. Якщо такі випадки траплятимуться, лучан закликають інформувати поліцію або телефонувати на гарячу лінію "15-80".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook