У Луцьку розробили механізм, завдяки якому містян зможуть забезпечити дешевшим газом.

Читайте також: Луцькрада звернулася до центральної влади, аби не допустити підвищення тарифів для населення

Про це йшлося 14 січня під час позачергового засідання сесії Луцької міської ради, передає ІА "Волинські новини".

Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що через новини про підвищення комунальних тарифів міська влада вже напрацювала механізм того, як забезпечити лучан дешевшим газом, ніж в інших компаніях.

"Наше дочірнє підприємство "ЕВОДА ТРЕЙД" ДКП "Луцькводоканал" із 20 січня пропонує послугу з придбання газу, дешевшого на 20% від вартості 9,92", – сказав Ігор Поліщук.

Директор "Луцькводоканал" Віктор Гуменюк пояснив, що місто Луцьк уже більше двох років має змогу забезпечувати енергоносіями бюджетні установи, бізнес за меншими цінами, ніж пропонують інші постачальники.

"Ми є ліцензіатом по газу, ми працюємо на ринку юридичних споживачів. Також планували працювати на ринку побутових споживачів. У реальності маржа у постачальників досить велика. Ми як комунальне підприємство будемо готові працювати за мінімальну маржу для Луцької територіальної громади. На майбутнє ми матимемо реальні можливості надавати на 20% дешевший газ, ніж той, що пропонують інші постачальники у Волинській області", – сказав він.

Читайте також: Єдиний тариф на газ: коли почнуть діяти нові ціни й скільки платити українцям

Та додав, що, аби скористатися послугою і купувати газ на 20% дешевше, лучанам потрібно змінити постачальника. Це можна зробити в муніципальному сервісному центрі, де працює "ЕВОДА ТРЕЙД". Процедура не вимагає додаткових витрат із боку споживача. І уже з березня постачальником зможе бути "ЕВОДА ТРЕЙД".

Також змінити постачальника можна онлайн.

Депутатка, директорка департаменту соціальної політики Вікторія Майборода нагадала, що в разі зміни постачальника газу особою, яка має пільги, остання має повідомити про це в департаменті соціальної політики.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook