Екс-гравець «Шахтаря» і збірної України Анатолій Тимощук розповів про своє ставлення до «Зеніту», де він довго грав як футболіст, а тепер працює помічником тренера, пише ua-football.com.

Читайте також: Почесний громадянин Луцька рекламує в Росії шкарпетки до "23-го лютого" (фото)

– «Шахтар», «Зеніт» і «Баварія» – швидше за все головні команди у вашому житті. Якби все-таки довелося вибирати, то кого б вибрали?

– Краще не вибирати (сміється). Багато людей ображаються. Кожна команда для мене цінна по-своєму. Якщо «Шахтар» – це ранній розвиток і становлення мене як гравця, як капітана, як футболіста збірної України, то «Зеніт» дав мені можливість наблизитися до мрії – грати за кордоном в топовом клубі.

Титули, підтримка уболівальників, те, як вони мене проводжали – часто про це думаю. А «Баварія» вже гранд європейського футболу, хоча тоді не можна було сказати, що клуб впевнено виглядав на європейській арені і в домашній першості.

Я якраз переходив з певним завданням від керівництва перед командою і мною особисто. Ті ж європейські титули необхідно було вигравати, а також прагнути до того, де «Баварія» знаходиться зараз. Я встиг дати поштовх, бути маленьким каталізатором, коли в 2013-му команда взяла перше з дев'яти чемпіонство поспіль в Німеччині. У всіх клубах були класні і емоційні спогади. Тут я б не став вибирати когось одного.

Читайте також: "Мій дім у Санкт-Петербурзі": відомий футболіст з Луцька ошелешив заявою

– Ви з перервами, але вже досить давно в Петербурзі. Чи вважаєте себе петербуржцем?

– По внутрішньому стану – так.

– Чи допускаєте, що все життя проживете в Петербурзі?

– Звісно! Чому б і ні?

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook