Луцький міськрайонний суд призначив лучанину штраф і громадські роботи за порушення карантинних правил. Про це повідомляє Суспільне Волині.

Читайте також: Лучанку оштрафували на 17 тисяч за перебування на зупинці без маски

25-річний чоловік 9 квітня розпивав алкогольні напої у парку. Суддя Лоліта Івасюта під час судового засідання повідомила, що чоловіка затримали, бо він був без документів, що посвідчують особу, а це – порушення карантинних правил.

Підозрюваний спілкуватися з кореспондентами відмовився. Називати його ім’я заборонив. Сказав, що в парку був у масці. Знімав її, коли курив.

"Йшов з роботи, зустрів знайомих. Випили. Сиділи говорили. Приїхав патруль. І все", – пояснив під час засідання суду чоловік.

"За статтею 173 Кодексу України про адмінправопорушення призначили покарання 40 годин громадських робіт. Також за статтею 44.3 Кодексу України про адмінправопорушення наклали штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень", – розповіла суддя Лоліта Івасюта.

Читайте також: На Волині − найвищий показник інцидентності захворюваністю коронавірусом

У міськрайонному суді також повідомили, що підсудний має право оскаржити рішення протягом десяти днів. Загальної кількості справ про порушення карантину прессекретарка суду Ольга Пилипюк не озвучила.

Загалом, за останню добу на Волині зареєстровано 61 новий випадок захворювання на COVID-19: м. Луцьк – 20, Луцький район – 4, Ківерцівський район – 13, Володимир-Волинський  район – 10,  м. Нововолинськ – 3, Іваничівський район – 2, Ратнівський район – 3,  Камінь-Каширський район – 2, по одному випадку у Рожищенському, Ковельському,  Турійському, Любешівському районах. Одужало за добу 10 осіб.

Зокрема, від ускладнень коронавірусу померла 48-річна завідувачка фельдшерсько-акушерського пункту села Верхи Камінь-Каширського району.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook