Екс-заступник луцького міського голови та кандидат в нардепи від міста Луцька Юрій Моклиця відзначився псевдопатріотичною заявою про необхідність культивувати ненависть до росіян. У такий спосіб він відреагував на гучне прослуховування радянської  музики, зокрема гімну СРСР, п'яними молодиками в обласному центрі Волині.

Читайте також: "Потрібно культивувати ненависть до росіян", – кандидат в нардепи Моклиця

"Треба в буквальному сенсі культивувати ненависть до росіян, бо це вороги наші", – заявив Моклиця.

Зважаючи на ці слова, які взагалі не мають нічого спільного з поняттям патріотизму, лучанини Ілля Токаренко вирішив звернутись до Служби безпеки України, аби вони перевірили пропаганду від Юрія Моклиці.

"Все що би ми не робили, ми все маємо робити виважено і тільки шляхом діалогу. Зрозумійте, все що не робиться зараз так званими патріотами, які п’ять років сиділи в своїх кабінетах при владі, все робиться ними, щоб тільки повернутися до того корита. Вони готові хоч всіх записати в агентів Кремля, всіх звинуватити у державній зраді, але вони ніколи не скажуть про свої злочини, які вони робили проти власного народу. 

Ось коли в черговий раз читаю про надбання команди "Солідарності", а як хтось не знає, на Волині кандидат від "ЄС" заявив, що потрібно культивувати ненависть до росіян, я особисто побачив в вислові цього кандидата те саме, що і по пропагандистським каналам Росії. Ненависть і бажання пролити кров. Не націоналізм це, друзі, і ні в якому разі не патріотизм.

Я напишу чергову заяву в СБУ, щоб перевірили дії цієї особи, однак чесно вже не вірю. Не вірю в те, що в цій країні нарешті буде Верховенство Права. В цій країні подонки і злодії гуляють вулицями, а патріоти сидять у тюрмах. Мені прикро це визнавати але так і є", – написав Illya Alexeich на своїй сторінці.

Читайте також: "Через катастрофу національного мастштабу": луцький екс-чиновник і корупціонер пішов з громадської ради Волинської ОДА

Варто відзначити, що Юрій Моклиця є фігурантом корупційних скандалів. Він недноразово підозрювався у розкраданні бюджетних коштів, коли займав посади у Луцькій міськраді.  

Зокрема, широкого розголосу набрала історія з використання спеціальних речовин для очистки басейну дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву плавання. Тендер на очистку басейна виграла фірма, яка запропонувала послуги, котрі на 200 тисяч грн були дорожчі за ідентичні.

Не все чисто й гладко вийшло і з розчищенням берега річки Стир, на що було виділено понад 1 млн грн з міського бюджету, які були освоєні фірмою його друга.

Окрім того, Юрій Мокллиця тривалий час працював помічником нардепа Ігоря Лапіна. В передвиборний період вони активно спілкувався з людьми, симулюючи інтерес до їхніх проблем, аби тільки вибороти "перепустку" до Верховної Ради. Після цього як Моклиця, так і Лапін особливо не переймались долею лучан і відмовляли в допомозі, коли це було вкрай необхідно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook