Чинний генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, коли новообраний президент Володимир Зеленський зможе розпустити Верховну Раду. Він відзначив, що юридичні підставі будть як до 28 травня, так і після цієї дати, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Читайте також: У Верховній Раді з'явилася постанова із датою інавгурації Зеленського

"Я підтримаю дату інавгурації, яку визначить Верховна Рада. Насправді, юридичні оцінки допускають розпуск як до 28 травня, так і після 28 травня... Тому говорити, що єдина мета інавгурації – розпуск парламенту, м'яко кажучи, не дуже розумно", – зазнаив Луценко.

Генпрокурор додав, що давно знає і спілкується із Володимиром Зеленським. Він зазначив, що готовий допомогти команді новообраного президента у боротьбі із корупцією.

Читайте також: У команді Зеленського розповіли, як боротимуться з корупцією (відео)

"З паном Зеленським у мене давні стосунки – це знають всі, хто дивиться "95 квартал". Але були і непублічні зустрічі, в тому числі і в минулому році. Вони не були частими, але були досить регулярними.

Якщо йому буде цікава моя точка зору на те, що необхідно змінити, щоб в країні було краще, наприклад, в питаннях боротьби з корупцією, або в подоланні монополізму, або в інших питаннях – я готовий з ним поспілкуватися з поваги до всенародно обраному главі держави", – сказав Луценко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook