Чергове засідання спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 Європейського інструменту сусідства та партнерства, де підбили підсумки по тематичному пріоритету «Доступність», відбулося 7 грудня у Львові.

Читайте також: У Луцьку штрафуватимуть за викинутий сніг

Про це повідомили у Луцькій міській раді, пишутьВолинські Новини.

До списку «щасливих» (відібраних для фінансування) увійшов і проект «Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Холма та Луцька».

Головним партнером у цьому проекті виступатиме гміна міста Хелм. Орієнтовний загальний бюджет (для обох партнерів) – 2,2 млн євро, однак він все ще на стадії погодження.

Окрім того, для інфраструктури Луцька передбачено 10% співфінансування від міської ради.

У рамках проекту заплановано наступні інфраструктурні заходи: ремонт дорожнього покриття, будівництво тротуару та велодоріжок, встановлення вуличних ліхтарів, заміна світлофорів, встановлення знаків дорожнього руху та звукових сигналів, розробка комплексної системи організації руху в місті та впровадження системи автоматичного управління рухом.

Загалом сьогодні Спільним моніторинговим комітетом для дофінансування рекомендовано 18 проектів за тематичним пріоритетом «Доступність» , отож ЄС виділить 35,5 мільйонів євро на покращення дорожньої інфраструктури польсько-білорусько-українського прикордоння.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook