Луцька міська рада прийняла важливе рішення про тимчасове переведення міста на карантин. Зокрема, мова йде про закриття усіх закладів, крім продуктових магазинів та аптек. Про це йшлося під час позачергового сесійного засідання Луцької міськради сьогодні, 16 березня.

Читайте також: Повідомили, які лікарні у Луцьку першочергово прийматимуть хворих на коронавірус

Зоррема, депутати вирішили з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 з 16 березня 2020 року до закінчення карантину тимчасово зупинити роботу таких об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування, розташованих у місті Луцьк та населених пунктах Прилуцького старостинського округу:

- кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних
і розважальних закладів; 

 - дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних та зоопарку;

- фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів;

- усіх магазинів, крім продуктових та аптек;

- торговельно-розважальних центрів, та нічних клубів;

- ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі;

Читайте також: Повідомили, коли на Волині з'являться експрес-тести на коронавірус

- ресторанів, закладів громадського харчування (крім роботи з доставки їжі), барів, клубів, кафе, дискотек, пабів;

- закладів побутового обслуговування, а саме салонів краси, саун та лазень, косметологічних кабінетів, кабінетів масажів, перукарень, тату салонів та інше;

- стоматологічних кабінетів усіх форм власності, за вийнятком КП "Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка".

Крім того, вирішено заборонити вуличні концерти та виступи вуличних музикантів.

Також депутати рекомендували закрити підприємства, установи, організації міста, а у разі неможливості їх закриття через непреривний виробничий цикл, дозволити їх роботу під особисту відповідальність керівника.

Власникам торгівельних закладів, банків, поштових відділень та інших закладів забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, та у разі необхідності на вході, між людьми в черзі відстань 1,5 метра, а також встановлення дезінфекторів для обробки продуктових корзин і візків. Видавати кожному відвідувачу одноразові рукавички, у разі неможливості забезпечити дезинфікатори на вході, здійснювати регулярне прибирання та дезинфікацію приміщень.

Попередити керівників закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності про персональну відповідальність за невиконання цього рішення згідно з чинним законодавством України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook