Фестиваль "Бандерштат", на який щороку приїжджають тисячі туристів, відкриває рідне місто Луцьк по-новому.

Читайте також: Цьогорічний "Бандерштат-2020" відбудеться у новому форматі

Нещодавно організатори фесту та команда програми Blog360 вирішили зробити подарунок місту та підготували новий випуск про цікаві місця, які можна побачити в обласному центрі Волині.

"Літо триває, карантин продовжується, а це означає, що люди мають все більше можливостей пізнавати нашу фантастичну країну", – такими словами розпочала програму Blog360 ведуча Мар'яна Романяк.

Вона зізналася, що команда вже була у Луцьку 4 року тому, але нині вирішила повернутися, адже за цей час точно багато що змінилося.

Найпершу локацію, яку відвідала ведуча програми, і точно відвідують усі туристи міста, – Луцький замок, який точно є головною візитівкою міста.

Команда Blog360 порадила кожному туристу обов’язково зробити пам’ятне фото біля кликуна, яких у місті є близько 5. "За легендою, якщо загадати бажання та потерти руками кликуна, то воно обов’язково здійсниться", – наголосила Мар'яна Романяк.

"Цікавою локацією для блогерів є інстадвері та мурали Луцька. Якщо бути в місті та не побачити їх і не зробити на їх фоні фото – то можна вважати, що міста і не бачив", – пожартувала ведуча.

"Прогулятися у Луцьку можна багато де, але головне – пройтися головною пішохідною вулицею імені Лесі Українки. Порівнюючи візит 4-річної давнини, блогери відзначили, що тепер на ній побільшало пішохідних зон, тому транспорту тут немає. “За це вам великий "лайк", – наголосила Романяк та продовжила, що звідси саме пора йти до центрального парку імені Лесі Українки.

Читайте також: Винесли на ношах: на "Бандерштаті" чоловікові стало зле (фото)

"Це місце, де багато часу проводять туристи, мешканці міста, Тут працює фонтан, діти їздять на машинках", – розповіла вона. А, пройшовшись головною алеєю парку, оцінивши всі атракціони у ньому, містяни, гості та туристи міста виходять на нову локацію – місце фестивалю "Бандерштат", фестивалю, який збирає щороку близьо 10-15 тисяч відвідувачів. А це не може не тішити, адже з кожним роком усе більше людей приїздить на одне з найбільших дійств літа у Західній Україні і, відповідно, дізнаються про Луцьк.

А ми нагадаємо, цього літа, попри пандемію коронавірусу й карантинні реалії, Бандерштат усе таки відбудеться. Він буде найбільш діджиталізованим за всі 14 років проведення. Виступи таких гуртів, як Беz Обмежень, Тартак чи O.Torvald, гутірки з лідерами думок, літературні презентації, дитячий інтерактив, спортивні активності тощо – усе це буде доступно онлайн 7-9 серпня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook