Державна комісія ТЕБ та НС віднесла Луцьк до "червоної" зони епідемічної небезпеки, однак у міськраді стверджують, що рішень про зупинку громадського транспорту та обмеження роботи закладів не ухвалюватимуть.

Читайте також: Луцьк потрапив до червоної зони через коронавірус

Про це повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук на своїй сторінці у Facebook.

"Державна комісія ТЕБ та НС (орган з не зовсім зрозумілим правовим статусом) без будь-яких особливих причин віднесла наше місто Луцьк з 3 серпня до "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Справжні мотиви такого рішення не зрозумілі, адже в останній час щодо статистики захворюваності COVID-19 в місті нічого не змінилось.

"Червоний" рівень означає, що має бути зупинений громадський транспорт, зачинені дитячі садки, заклади громадського харчування, готелі та ін., що в свою чергу призведе до відсутності роботи й засобів для прожиття у тисяч лучан та ще більші недонадходження до міського бюджету, окрім цього – величезні незручності для десятків тисяч лучан.

Читайте також: З 1 серпня в Україні діятимуть нові правила адаптивного карантину: що зміниться

Недолугі, невчасні та непрофесійні рішення щодо протидії коронавірусу й так довели країну до економічного колапсу, знищили сотні тисяч робочих місць та значно погіршили рівень життя українців та рівень економічної активності в країні.

Повідомляємо, що Луцька міська рада не буде ухвалювати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв‘язку з вищевказаним незрозумілим рішенням.

Якщо центральна влада хоче працювати по закону – нехай вводить надзвичайний стан та лише тоді зупиняє транспорт, закриває заклади та приймає інші обмеження", – пише радник.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook