Медичні заклади Луцька закликають припинити співпрацю із муніципальною лікарняною касою.

Читайте також: Хто дискредитує діяльність лікарняних кас і страхової медицини на Волині

З таким зверненням виступив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час оперативної наради у міськраді сьогодні, 6 квітня.

Він закликав начальника управління охорони здоров'я Володимира Лотвіна виселити цей орган із приміщення, яке він займає.

"У нас є муніципальна лікарняна каса – незрозумілий орган, засновниками якої є колишні посадовці Луцької міської ради. Вони займають приміщення в тому закладі, що й управління охорони здоров'я (проспект Волі, 1 – ред.).

Я хочу щоб ті лікувальні заклади, які є внашому місті, розірвали свою співпрацю з цим органом, а сама організація із приміщення на проспекті Волі виселилася. 

Читайте також: Чим запам'ятався лучанам кандидат на посаду мера екс-регіонал Дмитро Глазунов

Сьогодні треба людям чітко пояснити, що в нас НСЗУ укладає договори з лікувальними закладами щодо окремих пакетів послуг, але не всю допомогу контрактує НСЗУ. Якість послуги оплачують не повністю або ж не оплачують взагалі. Треба людям чесно сказати, що за певну послугу треба буде доплатити, адже НСЗУ не оплачує їх у повному обсязі і потрібно вигадати такий механізм, щоб все було відкрито, чітко і прозоро, щоб люди, якщо і платять якісь кошти, розуміли, за що вони їх платять", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook