Очільниця Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська розповіла про плани щодо боротьби із засиллям гральних закладів у обласному центрі у інтерв'ю сайту Конкурент.

Читайте також: Мільйон гривень і кілька квартир: як лучанин програв свої статки на автоматах

"Ми в цьому відкриті і запросимо журналістів на наші рейди, щоб вони побачили зсередини, як це відбувається. Я думаю, за місяць-два ви зробите висновки, хто працює, а хто – ні, хто хоче щось змінювати, а хто – ні. Ви побачите, як буде працювати щонайменше шість різних структур в одній робочій групі і чи ці люди будуть виконувати ті функції, про які кажуть.

Ми зараз спробуємо максимально залучити тих осіб, які безпосередньо мають це контролювати. Ми зможемо глянути, чи працевлаштовані працівники (адміністратор, охоронник), перевірити, чи є неповнолітні особи в таких закладах після 22:00 години.

Читайте також: Лояльність до Президента в обмін на недоторканність: чому "гральний бізнес" Покровського досі процвітає

Ми спробуємо залучити дільничних, і якщо у закладах є непогоджені режими роботи, то на них будуть складатися адміністративні протоколи. Проте існують і юридичні колізії. Адміністративний протокол треба складати на самого ФОПа, якого фактично немає, або на адміністратора, якщо він не закрив заклад і якщо перебуває у відповідних трудових відносинах.

Але не всі смертні гріхи міської ради, тих чиновників, які працюють, і всіх тих, хто дотичний. Коли у нас пишуть закони, то їх пишуть люди, які не мають практики в цій роботі, не стикаються щодня з відповідною роботою. Тому у нас такі закони.

Зараз маємо 68 гральних закладіву Луцьку. Я думаю, що ці об’єкти треба перевірити мінімум три рази.

Ми планувати почати з 19 квітня, але ж нам не всі органи надали по представникові. Тому поки прийняли рішення почати з кінця квітня – початку травня.

Я би боролась з цим іншим способом: писала звернення до Верховної Ради, приймала колегіальне рішення від міської ради, щоб вплинути на цю ситуацію, відповідними депутатськими повноваженнями піднімала на ноги міністрів, Кабінет Міністрів, міністра внутрішніх справ, керівників міської, обласної поліції, керівника ДФС.

Вважаю, що треба змінювати законодавство у Верховній Раді. Але ж будь-які речі, де крутяться величезні гроші, мають у собі підґрунтя того, що хтось у цьому зацікавлений", – розповіла Сиротинська.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook