На Волині продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота, під час якої рятувальники закликають покинути небезпечні зони на річці Стир, а також на ставках на озерах області. Через значний сніговий білий покрив незамерзлих водойм є небезпека провалитися під крижану воду, а тому щоб не допустити трагедії працівники ДСНС нагадують волинянам правила поведінки на льоду.

Читайте також: У Луцьку 12-річний хлопець провалився під кригу і потонув

Існують універсальні правила безпечної поведінки на льоду. Найперше - взагалі не виходити на крижані водойми. Рибалкам потрібно знати: не можна пробивати поруч багато ополонок, не збиратися великими групами в одному місці, не пробивати ополонок на переправах, не ловити рибу біля вимоїн, завжди мати біля себе  палицю, міцну мотузку завдовжки 10-20 м, рятувальний жилет та  не вирушати на лід в стані алкогольного сп'яніння - це притуплює відчуття небезпеки. А ще варто відмовитися від нічної рибалки – у нічний час доби дуже складно знайти місце знаходження відчайдухів, котрі заради риби, ризикують життям.

Луцький міськрайонний відділ УДСНС України у Волинській області закликає  любителів зимової риболовлі відмовитися від виходу на тонку кригу сьогодні, аби не допустити трагедії у власних родинах.

Пам’ятайте: тонкий лід несумісний з життям!

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter