Списання тепломереж ДКП "Луцьктепло" планує проводити без демонтажу, оскільки це економічно невигідно і створить додаткові проблеми для облаштування благоустрою міста.

Читайте також: У Луцьку заливає житловий будинок

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації, пише Інформаційне агентство Волинські новини.

"Це проводиться фактично в рамках реалізації проекту модернізації системи теплопостачання по Європейському банку ми проводимо ці роботи. Тепломережі всі перевірені, ми звіряємо буквально по метру і по протяжності, планово замінюємо мережі і розкопуємо труби. Є ділянки, на яких наведено благоустрій і це все розкопувати, ламати і пошкоджувати, заради того, щоб вийняти трубу – воно того не вартує", − зазначила директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна.

"Ми це все переглядаємо і більш-менш придатні залишаємо, однак є труби, повторне використання яких просто недоцільне", − зазначила директорка і додала, що старі й непридатні труби здають на металобрухт, а вилучені кошти приходять на рахунок підприємства.

Читайте також: Волинські депутати звернулись до уряду про скасування рішення підвищити ціну на газ для населення

"В цьому році ми вилучили на металобрухті з півмільйона – це щонайменше. Для нас це додаткова підтримка і це важливо", − зазначила Малютіна.

Отож, комісія рекомендувала підтримати проект рішення під час сесії Луцької міської ради.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter