Очільник Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар поділився власною думкою про можливе закінчення пандемії.

Читайте також: На Волині – 511 випадків захворювання на COVID-19, троє людей померли

У коментарі журналістам ІА "Конкурент" керівник медзакладу розповів, що попри поширену думку, ніби зараз у нас третя хвиля коронавірусу, він вважає, що це всього лиш друга. Олександр Дудар впевнений, що колись світ поборе коронавірус, але для цього потрібний спільний підхід багатьох країн у боротьбі з пандемією. 

"Я на початку пандемії говорив одне: я боюсь за те, що ми тих масок не знімемо ніколи. Я не впевнений, що вакцинація і все, що ми робимо, призведе до стрімкого зупинення цього, адже поширення хвороби по планеті і кількість країн, в які вона попала, (надзвичайно великі - ред..). Тому, на мою думку, має бути якийсь підхід загальний. Тому що багатші країни відвакцинувалися добре, а тут ідуть африканські, південноамериканські країни, які взагалі тільки мріють про ту вакцину. Невідомо, і як це передасться далі, може, на тварин... 

Ми мусимо це побороти, ми з цим впораємося, але про тривалість цього всього можна буде говорити у жовтні-листопаді цього року. До середини літа ми будемо потихеньку скочуватись з цієї хвилі. Буде складно, але ми то зробимо, я думаю", – підсумував Олександр Дудар.

Читайте також: Вчені дослідили, які маски найкраще захищають від коронавірусу

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook