Мер Львова Андрій Садовий заявив, що карантин "вихідного дня", якого  запровадив уряд, не допоможе вийти із ситуації, яка зараз є із захворюваністю на коронавірус. Тому місто не буде його дотримуватись, адже, за словами міського голови, такі обмеження можуть добряче нашкоди малому та середньому бізнесу. Про це міський голова заявив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Повідомили, чи відбудуться в Луцьку вибори попри запровадження карантину вихідного дня

"Карантин "вихідного дня" – це взагалі не вихід. Можна ще зробити карантин "обідньої перерви", чи карантин по парних і непарних. Але все це – абсурд. Це спроба уряду коштом малого та середнього бізнесу показати хоч якісь дії. Дії, єдиним результатом яких будуть додаткові проблеми в сім‘ях людей, по яких пандемія і так вдарила найсильніше", – висловив своє переконання міський голова, пише ТСН.

Таким чином Садовий підтримав підприємців і зокрема власників кафе та ресторанів, які сьогодні вийшли на протести проти обмежень.

"Жодного глупого рішення місто приймати не буде", – сказав сьогодні мер на пікеті проти посилення карантинних заходів у Львові.

Очільник Львова вважає, що "владі краще займатись просвітницькою роботою", щоб люди дотримувались протиепідемічних норм: ходили в масках, та не організовували великих святкувань.

Читайте також: "Шукаємо законний спосіб уникнути карантину та дати підприємцям нормально працювати", − луцький чиновник про рішення Уряду

Нагадаємо, сьогодні, 11 листопада, уряд попри протести підприємців вирішив в Україні запровадити карантин "вихідного дня" для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Він почне діяти від 14 листопада.

Таким чином, на вихідних будуть забороняти працювати розважальним закладам, ресторанам, кафе, спортзалам та непродуктовим магазинам, ТРЦ, а також проводити культурні заходи.

У Луцьку також вважають запровадження карантину "вихідного дня" черговим необгрунтованим, неадекватним та вкрай сумнівним рішенням з точки зору ефективності в зменшенні захворюваності на коронавірус та шукатимуть можливості для того, щоб у Луцьку в законний спосіб уникнути карантину вихідного дня та дати підприємцям та підприємствам нормально працювати, а лучанам нормально жити й задовольняти свої потреби в різних галузях життєдіяльності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook