Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів громадянам країни, коли чекати другу хвилю COVID-19, адже вже зараз стає очевидним, що вірус нікуди не піде. За словами Ляшка, у світі ситуація з інфекцією не позитивна і вже сьогодні в Європі починається друга хвиля, а в Україні новий стрибок захворюваності може відбутися до жовтня.

Читайте також: Після престольного празника у селі під Луцьком священник та його дружина захворіли на коронавірус (фото)

"Ми повинні бути готові до збільшення кількості випадків. І ми прогнозуємо, що в Україні може бути збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби саме під час епідсезону грипу та ГРВІ, з жовтня по квітень, – відзначив Ляшко на брифінгу 4 серпня.

Він зазначив, що в Німеччині та Швейцарії зростання захворюваності коронавірусом зараз знову стала збільшуватися. За словами Ляшка, зараз у лікарнях будуть готуватися до другої хвилі і збільшувати кількість ліжок.

"Ми повинні підвести кисень до ліжок у відведеному ліжковому фонді, ми повинні забезпечити вірусними препаратами, засобами індивідуального захисту. Ми повинні підготуватися, поки у нас є час", – підкреслив санлікар.

Читайте також: Вчені розповіли, який тип людей зміг пристосуватися до пандемії коронавірусу найшвидше

Заступник міністра охорони здоров'я підкреслив, що вакцинація від грипу в новому сезоні дуже важлива, вона допоможе людям не захворіти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook