Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко інфікувався коронавірусом. Посадовець захворів на 13 день після отримання першої дози вакцини від коронавірусу, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований.

Читайте також: Зеленського вакцинували від COVID-19 у військовому госпіталі

Про це він повідомив у своєму Facebook.

Ляшко наразі перебуває на лікарняному, але висловив упевненість, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і він незабаром зможе повернутися до роботи.

"Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється", – написав він.

Читайте також: В Україні видаватимуть міжнародні свідоцтва про вакцинацію

Ляшко наразі перебуває на лікарняному, але повернутися до роботи має намір коли:

  • будуть відсутні клінічні прояви хвороби протягом 3 днів рахуючи від 10 дня від дати появи симптомів без лабораторного обстеження; 

  • відсутні клінічні прояви хвороби протягом 3 днів рахуючи від 10 дня від дати взяття матеріалу (при позитивному результаті на COVID-19 методом ПЛР) без лабораторного обстеження;

  • відсутні клінічні прояви хвороби за умови отримання одного негативного ПЛР-тесту. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook