87% громадян України під час опитування заявили, що не долучаються до громадської діяльності.

Читайте також: Українці не довіряють найвідомішим жінкам-політикам 

Про це свідчить дослідження, проведене фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

При цьому 7% опитаних зазначили, що залучені до громадської діяльності. Трохи активнішою вважає себе молодь – понад 10% опитаних вказують, що залучені до громадської активності. Найменший рівень залученості спостерігається на сході країни – лише 2%.

85% опитаних сказали, що не є членами жодних громадських об’єднань.

Дослідження показало, що старші респонденти частіше є членами релігійних об’єднань, а молодші частіше беруть участь у громадських  організаціях. Членами ж профспілок переважно є люди середнього віку.

Також опитування виявило, що населення невисоко оцінює розвиток громадянського суспільства в Україні. Так, близько третини опитаних оцінили його рівень як середній, і стільки ж як загалом низький.

Дослідження проведено з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2004 респонденти віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter