Любителям японської кухні, особливо суші, загрожує підвищений ризик зараження антибіотикорезистентними інфекціями.

Читайте також: Популярні таблетки від печії виявилися смертельно небезпечними

А все тому, що так звані супербактерії більш активно поширюються в морях й океанах, як встановили вчені.

Автори дослідження спостерігали за дельфінами й встановили, що тільки в їхньому організмі кількість невиліковних бактерій за останні 5 років зросла удвічі, повідомляє MedikForum.

На думку дослідників, дельфіни − хороший індикатор всіх інших організмів, що мешкають в морях й океанах, яких людина використовує в їжу. Але особлива небезпека загрожує любителям сирої або неповністю приготовленої риби, бо при такому кулінарному методі обробки ймовірність збереження життєздатних патогенів набагато вища.

Любителі суші можуть зіткнутися з бактеріальними інфекціями, які не можна буде вилікувати жодними з нині наявних найпотужніших лікарських препаратів.

Читайте також: Назвали 5 "тихих" симптомів інсульту

Супербактеріями називають мікроорганізми, що демонструють резистентність до більшості наявних антибіотиків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook