Любителям японської кухні, особливо суші, загрожує підвищений ризик зараження антибіотикорезистентними інфекціями.
Читайте також: Популярні таблетки від печії виявилися смертельно небезпечними
А все тому, що так звані супербактерії більш активно поширюються в морях й океанах, як встановили вчені.
Автори дослідження спостерігали за дельфінами й встановили, що тільки в їхньому організмі кількість невиліковних бактерій за останні 5 років зросла удвічі, повідомляє MedikForum.
На думку дослідників, дельфіни − хороший індикатор всіх інших організмів, що мешкають в морях й океанах, яких людина використовує в їжу. Але особлива небезпека загрожує любителям сирої або неповністю приготовленої риби, бо при такому кулінарному методі обробки ймовірність збереження життєздатних патогенів набагато вища.
Любителі суші можуть зіткнутися з бактеріальними інфекціями, які не можна буде вилікувати жодними з нині наявних найпотужніших лікарських препаратів.
Читайте також: Назвали 5 "тихих" симптомів інсульту
Супербактеріями називають мікроорганізми, що демонструють резистентність до більшості наявних антибіотиків.
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook
Коментарі
коментарів немає