В Україні все частіше помічають отруйних змій, які не соромлячись виповзають в парки і сквери. Так, одна з ряду лускатих потрапила на фото, зроблене на Волині в Національному природному парку " Прип'ять-Стохід.

Читайте також: Через укус змії чоловік потрапив до реанімації

Про це у Facebook-спільноті "Я люблю Любешів" написала Вікторія Губарик.

"Це знайшли в нашому парку?! Кошмар... Запустили вже геть парк! Неможливо там з дитиною погуляти! Загризають комарі... Ворони кричать, запах кошмар..." – підписала знімок жінка.

Судячи з фото, це гадюка звичайна. У нашій країні водиться три види родини гадюкових: звичайна, степова і гадюка Нікольського.

Читайте також: Змія напала на господаря на власному подвір'ї (відео)

Ця змія не агресивна і при наближенні людини намагається використовувати своє камуфльоване забарвлення настільки, наскільки це можливо, або уповзти. Тільки у разі несподіваної появи людини або при провокації з її боку вона може спробувати вкусити.

Якщо ви побачили змію поруч, фахівці радять не панікувати і не робити різких рухів, а спокійно піти. Якщо йдете в місця їх потенційного проживання, надіньте високе щільне взуття, яке змія не прокусить.

Для людини укус звичайної гадюки вважається потенційно небезпечним, але вкрай рідко призводить до летального результату.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook