У Луцьку зросла кількість хворих на коронавірусну інфекцію COVID−19.

Читайте також: У Луцьку померла ще одна жінка від коронавірусу

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань техногенно−екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, сьогодні, 25 травня.

"За минулу добу у Луцьку виявлено два нових випадки захворюваності на COVID−19. Крім того, до сімейних лікарів звернулися 36 лучан (22 дитини та 14 дорослих), виявлено 3 підозри на COVID−19, серед них − одного хворого на пневмонію", − доповів Володимир Лотвін.

За даними Волинського обласного лабораторного центру, минулими вихідними виявлено вісім підозр на COVID−19.

Сьогодні на лікуванні перебуває одна людина ромської національності, захворіло троє стоматологів.

Щодо нових випадків захворюваності, що зареєстровані у Луцьку, то це контактні особи.

Волинська область не увійшла до списку тих областей, у яких з 22 травня, згідно з рішенням Кабінету Міністрів, розпочався другий етап виходу із карантину. Адже за словами секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, у Луцьку багато хворих людей ходять містом та відвідують заклади торгівлі.

"Люди не знають, де інфікувалися. Ми вже маємо хворих стоматологів та підприємця. У нас не вистачає ПЛР−тестів, щоб перевірити усіх. І це ще у нас не запрацював громадський транспорт, та не відновили роботу дитячі садочки.

Читайте також: Повідомили, коли Волинь вийде з карантину

На сьогодні, насправді, ситуація складна, і на цьому потрібно постійно наголошувати людям. Хворі на грип та ГРВІ мають залишатися вдома.

Ситуація в місті погіршилася, бо ми не знаємо джерел інфікування, не знаємо причин та всіх контактних осіб", − наголосив Григорій Пустовіт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook