Любешівська районна державна адміністрація пояснила причину закриття місцевого ринку. Про це повідомляють на сторінці установи.

Читайте також: На Волині через спалах коронавірусу закривають на карантин районне адмінприміщення

В держустанові зазначають, що на даний час мають надзвичайну ситуацію медико-біологічного характеру, ліквідацією якої, в першу чергу, зайняті лікувальні заклади нашого району та лабораторне відділення.

4 червня цього року було проведено засідання місцевої комісії ТЕБ і НС, так як 3 червня офіційно був підтверджений випадок коронавірусної інфекції. У зв’язку із зазначеним, на розгляд комісії було внесено питання "Про вжиття заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2". На засіданні комісії крім її членів були присутні також селищний голова Кух О. І. та голова Любешівської районної ради Нагорний П.Н.

В процесі розгляду даного питання, Олег Кух виступив із пропозицією щодо прийняття рішення комісією про закриття ринку у селищі Любешів. Закриття даного закладу пов’язував із неможливістю забезпечити контроль за дотриманням належних протиепідемічних заходів на його території. Оскільки Любешівська селищна рада є засновником комунального підприємства "Любешівський ринок", місцева комісія ТЕБ і НС підтримала пропозицію селищного голови та прийняла рішення про закриття ринку до 10 червня цього року.

Читайте також: Волинь не відповідає показникам для послаблення карантину, – МОЗ

Проте, доводимо до відома населення, що комісією додатково буде вирішуватись питання роботи закладів району після 10 червня з врахуванням епідеміологічної ситуації на території району. При цьому при вирішенні питання щодо роботи ринку після 10 червня, керівникам комунального підприємства необхідно вжити усіх заходів безпеки та забезпечити профілактичні заходи протидії коронавірусної хвороби COVID-19 для роботи ринку в умовах карантину.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook