Листи про припинення автобусних пасажирських перевезень, які розмістили в луцьких маршрутках, – не що інше, як шантаж перевізників, скерований до Луцької міської ради. Про це повідомляє ІА "Волинські новини".

Читайте також: Стало відомо, коли запустять мобільний додаток для безготівкового проїзду у Луцьку

Зранку 1 листопада в луцьких автобусах розмістили оголошення такого змісту:

"До уваги пасажирів! На виконання вимог виконавчого комітету Луцької міської ради від 26.09.2019 року № 589-1 з 11 листопаду 2019 року припиняються автобусні пасажирські перевезення за наступними міськими маршрутами: № 1, 2, 3, 8, 9, 10, 11, 12, 16, 17, 19, 22, 26а, 32".

За додатковою інформацією перевізники радять звертатися до департаменту транспорту та зв’язку міськради.

 

Як розповів перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, зараз ведуться перемовини з перевізниками.

"Ситуація наступна: зараз ми робимо все згідно з чинним законодавством, виконуємо всі рішення виконавчого комітету, які були проголосовані, і будемо вести діалог із ними (перевізниками, – ВН) ще не один день", – сказав він і додав, що відмову перевізників виходити з 11 листопада на маршрути можна розцінити як елемент шантажу.

Григорій Недопад акцентував, що оголошення про припинення автобусних перевезень підготували самі перевізники, без відома Луцької міської ради, та ще й із помилками.

Читайте також: Повідомили, де і коли лучани зможуть придбати неперсоніфіковані картки для проїзду

Відзначимо, що нещодавно таку ситуацію передбачав народний депутат від Луцька Ігор Палиця. Він наголосив: якщо, дійсно, перевізники шантажуватимуть лучан і відмовляться виходити на маршрути, то Луцьк скористається послугами перевізників інших міст.

"Нашим перевізникам не зовсім подобається те, що електронний квиток виведе в прозору площину і пільговиків, і обіг коштів, і те, чи варто піднімати тарифи... Так, можливо, на деякий час ми станемо заручниками того, що перевізники не вийдуть на маршрути, але вже ведуться перемовини з перевізниками з інших міст. Якщо вони (місцеві перевізники, – ВН) тільки дозволять собі так шантажувати лучан і місто, значить сюди зайдуть інші перевізники, які гратимуть за нашими правилами", – сказав Ігор Палиця.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook