Групи "1+1 медіа", StarLightMedia, "Інтер медіа груп" та "Медіа Група Україна" перенесли дату кодування своїх каналів на супутнику з 20 січня на 28 січня 2020 року.

Читайте також: Розпалювання ворожнечі: Нацрада перевірить телеканали Медведчука

Таке рішення групи прийняли 16 січня. Цю інформацію повідомила пресслужба "1+1 медіа" та підтвердили "Детектору медіа" пресслужби або джерела в StarLightMedia, "Інтер медіа груп" та "Медіа Групі Україна", пише detector.media.

Причину перенесення дати кодування "1+1 медіа" пояснює тим, що офіційні супутникові оператори не встигають підключити до своїх послуг усіх бажаючих: "За їхніми повідомленнями, наразі відбувається стрімке зростання інформаційних запитів від українців щодо кодування, а попит на підключення до послуги суттєво перевищує пропозицію".

"Попри всебічне інформування абонентів супутника про зміни в мовленні, на жаль, не всі завчасно подбали про придбання тюнерів, повернувшись до цього питання лише зараз. Враховуючи стрімке зростання попиту серед абонентів на супутникові приймачі та черги на підключення абонентів до офіційних супутникових операторів, група йде на вимушене відтермінування кодування сигналу на користь населення", ‒ прокоментував Ярослав Пахольчук, генеральний директор "1+1 медіа".

Читайте також: Україна запустить розважально-інформаційний телеканал для окупованих територій

За його словами, цей додатковий час дозволить абонентам, які відкладали кодування на останній день, встигнути забезпечити собі можливість перегляду каналів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook