Київський апеляційний суд постановив стягнути з кума Путіна і нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука близько 300 тисяч гривень на користь видавництва «Віват» у судовому процесі, ініційованому ним самим щодо книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».

Читайте також: Як Медведчук в інтересах Порошенка затягував звільнення з полону «кіборга», – ЗМІ

Про це інформує Глаком.

Так, 15 квітня на адресу Київського апеляційного суду надійшла заява ТОВ «Видавництво «Віват» про ухвалення додаткового рішення. Зокрема, заявник просив стягнути з Віктора Медведчука на його користь судові витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 271,77 тис. грн. та витрати, пов`язані з явкою представників до суду у розмірі 56,8 тис. грн., а також витрати зі сплати судового збору за подачу апеляційної скарги.

19 травня Медведчук скерував до суду заяву, в якій просив відмовити видавництву.

Водночас апеляційна інстанція дійшла висновків про часткове задоволення заяви ТОВ «Видавництво «Віват», оскільки «витрати на професійну правничу допомогу та витрати, пов`язані з явкою представників товариства до районного суду є співрозмірними зі складністю цієї справи».

Отже, Віктор Медведчук повинен сплатити видавництву 295,7 тис. грн витрат на правничу допомогу і 2,3 тис. грн судового збору за подання апеляційної скарги.

Додаткова постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Читайте також: Хто і як допомагав куму Путіна Медведчуку заробляти на українській армії (відео)

Автор книги Вахтанг Кіпіані відреагував на рішення суду у Фейсбуці.

«Можна вічно дивитись на три речі – як співають птахи, як тече Дніпро і... як Медведчук програє суди.

Апеляційний суд вирішив, що колишній адвокат поета і дисидента Василя Стуса має компенсувати коло 300 тисяч гривень видавництву Vivat витрати на судовий процес, ініційований ним самим. Раніше апеляційний суд постановив закрити справу і повернути мені 780 гривень судового збору. Вітя, де гроші?» – написав Кіпіані.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook