Харчуватися під час хвороби коронавірусом потрібно збалансовано, щоб організм міг впоратися з інфекцією і побороти її.

Читайте також: Лікар-інфекціоніст розповіла про новий симптом коронавірусу

Про це в інтерв'ю «Фактам» розповів президент Асоціації дієтологів України, консультант з громадського здоров'я МОЗ України кандидат медичних наук Олег Швець.

«Головне – повноцінне здорове харчування три рази на день. Якщо голодувати під час хвороби і після неї, то імунній системі, як і всьому організму, не вистачить ресурсів для відновлення. Але спеціального харчування тим, кого наздогнала вірусна інфекція і хто відновлюється після неї, не існує. Орієнтир на здорову тарілку: 75 відсотків раціону становить рослинна їжа, решта – тваринного походження», – розповів Швець.

Також експерт рекомендує не забувати про молочну продукцію під час хвороби.

«Якщо вага в нормі, потрібно з'їдати одне-два яйця в день, 400-500 грамів молочної продукції: молоко і кефір жирністю близько 2,5 відсотка, сир п'яти або дев'яти відсотків жирності», – зазначив він.

Читайте також: В Україні розробляють відразу три вакцини від COVID-19

Не забувайте пити багато води, також підійдуть компоти й відвар шипшини без цукру.

«Під час будь-якої вірусної інфекції потрібно більше пити простої води, а ось чаю і кави – помірно, вони мають сечогінний ефект. Корисні компот, узвар, відвар шипшини без цукру. Також стакан (але не більше) соку в день, адже в ньому міститься денна норма цукру – 25 грамів», – повідомив дієтолог.

Також намагайтеся виключити з раціону цукор, замінивши його, наприклад, сухофруктами.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook