Певні продукти та напої здатні доставити багато клопоту з рівнем цукру в крові навіть тим, у кого немає цукрового діабету. Медики рекомендують виключати такі продукти з раціону або обмежувати їх вживання, щоб уникнути серйозних проблем зі здоров'ям.

Читайте також: Чому взимку не варто зловживати кавою

Деякі види алкоголю здатні не просто знизити рівень цукру в крові до небезпечного рівня, але і викликати серйозні та навіть необоротні наслідки. Вчені назвали види алкоголю, які не варто вживати в першу чергу людям з діабетом 2 типу. Про це пише видання Express.

Надмірне вживання алкоголю здатне викликати неприємні ефекти та порушити роботу декількох органів організму людини. І більшість з них, за словами фахівців, підвищують рівень цукру в крові, а потім небезпечним способом його знижують. Найжорстокіший ефект можуть дати пиво, солодкі вина, хереси та різні лікери.

Читайте також: У скільки обійдеться новорічний стіл в Україні

Вони підкреслюють, що гіпоглікемія – не менш небезпечний стан, ніж й підвищений рівень цукру в крові.

"Рівень цукру в крові дуже низький – набагато вище стає ризик розвитку серцевої аритмії, пошкодження мозку та інфаркту міокарда", – додають британські фахівці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook