Шкідливий спосіб життя, що провокує діабет другого типу, може призвести до еректильної дисфункції.

Дослідження, проведене Эксетерским і Оксфордським університетами, дозволило отримати дані понад 220 000 чоловіків, 6000 з яких страждали імпотенцією, повідомляє Medical Xpress.

Результати наукової роботи підтверджують висновки попередніх досліджень, що хоча еректильна дисфункція має генетичну причину, здоровий спосіб життя допомагає знизити ризики її виникнення.

За допомогою генетичного аналізу команда змогла пролити світло на те, як діабет впливає на різні функції в організмі. Біологи виявили, що наявність генетичної схильності до діабету 2-го типу також має на увазі імовірність розвитку імпотенції.

"Еректильна дисфункція зачіпає, принаймні, кожного п'ятого чоловіка старше 60 років, але досі мало що відомо про її причини. Ми виявили, що генетична схильність до діабету 2-го типу зв'язана з еректильною дисфункцією. Тому, якщо люди будуть вести здоровий спосіб життя, то зможуть знизити ризик захворювання на діабет, а значить і імпотенції", − заявляє перший автор дослідження Ганна Мюррей (Anna Murray).

Ці висновки мають важливе значення для профілактики діабету і еректильної дисфункції простими методами: фізична активність, регулярний сон, дієта.

"Ми здогадувалися, що еректильна дисфункція може бути пов'язана з діабетом 2-го типу, однак ніхто не міг доказати це", − затверджує другий автор дослідження Йонас Бовейн (Jonas Bovijn).

Читайте також: Топ-5 фактів про секс, які має знати кожен чоловік

Висновок дослідження також повторюють підсумки попередньої наукової роботи, в якій був визначений конкретний ділянку геному, пов'язаний з еректильною дисфункцією, що дозволяє розробити новий методи лікування імпотенції.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter