Маршрутне сполучення, виховання та навчання дітей в садочках і школах – головні проблеми, які постали перед громадою села Підгайці.

Читайте також: Депутати Луцької райради звернулись до Президента

Нагадаємо, що для того, аби розвантажити центр Луцька, автобус приміського сполучення № 251 "Забороль-Підгайці" не курсуватиме проспектом Волі та вулицею Богдана Хмельницького з 1 січня 2019 року. Натомість він їздитиме вулицею Глушець, через що у мешканців навколишніх сіл виникають проблеми із доїздом на роботу, батьки не можуть доправити дітей до шкіл та садочків. А все тому, що голова сільської ради Юрій Семенюк просто "грається в політику" та ніяк не намагається налагодити співпрацю із міською владою.

У коментарі журналісту "Під Прицілом" підприємець, який здійснював перевезення по даному маршруту, заявив, що із 6 січня 2019 року повністю припиняє обслуговування маршруту №251.

Через таку незвичну позицію голови сільської ради, декілька навколишніх сіл Луцька можуть втратити транспортне сполучення між населеними пунктами, що призведе до колапсу. Тож, зараз мешканці села обурені діяльністю свого сільського голови, поведінка та вчинки якого залишили гіркий осад.

Окрім того, на позачерговій сесії Луцької міськради розглядали питання про припинення навчання дітей із навколишніх сіл у школах та садочках міста з 1 вересня, якщо батьки дітей, не зареєстрованих у Луцьку, не покриватимуть лише ті кошти, які виділяються на утримання учня з міського бюджету. Йдеться про батьків, які не сплачують податки в міський бюджет.

Якщо батьки, діти яких не зареєстровані в Луцьку,будуть платити за освітні послуги садочків і шкіл, це дозволить розвантажити черги до навчальних закладів у місті.

Проте, якщо такий договір буде укладено між міською радою та ОТГ, то всі виплати бере на себе ОТГ. Якщо ж ОТГ не заключає такий договір, то це питання буде вирішувась з батьками. 

Читайте також: Вибори у волинських ОТГ: хто кандидати і від яких партій

Додамо, що Юрій Семенюк був нагороджений Петром Порошенком орденом Данила Галицького за розвиток місцевого самоврядування. Проте, наразі він не може виконати своїх прямих обов’язків та налагодити конструктивну співпрацю із містом, аби забезпечити свою громаду транспортним сполученням.

Відзначимо, голова Луцької районної ради Валентин Приходько, який також балотується на голову Підгайцівської ОТГ, звернувся до обранців луцької громади від імені представників громад, розташованих навколо міста. Він пропонує напрацювати альтернативні шляхи вирішення глобальних питань Луцького району та Луцька – це і маршрутне сполучення, виховання дітей в садочках та навчання в школах, і подолання проблем з каналізацією та  водовідведенням тощо.

Сьогодні люди зацікавлені у тому, аби співпрацювати з містом та йти на поступки, якщо ж і місто у свою чергу погодиться на компромісні рішення. Проте у них не має лідера, який може організувати спільну співпрацю із Луцьком та вирішити якнайшвидше нагальні проблеми.

Валентин Приходько готовий співпрацювати із міською владою та знаходити консенсус і вирішувати проблеми, які постали перед громадою. За його словами, є багато питань, стосовно яких потрібно спільно ухвалювати рішення і не робити це поспіхом. Голова райради запевнив, що ставши очільником ОТГ, на першому місці для нього будуть саме інтереси громади.

Віталій Іщук

 Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter