У 2017 році 276 українців отримали міжнародний захист у Польщі.

Читайте також: В НБУ заявили, що зростання цін в Україні відбувається через заробітчан

Про це повідомили у польському Управлінні з питань іноземців, інформує "Польське радіо".

Як розповіли у відомстві, загалом минулого року 5 тис. іноземці попросили у Польщі надати їм міжнародний захист, 520 особам надали статус біженця чи іншу форму захисту. В основному це українці, росіяни і громадяни Таджикистану.

З посиланням на дані речника управління з питань іноземців Польщі Якуба Дудзяка повідомляється, що критеріям надання однієї з форм міжнародного захисту відповідали громадяни України – 276 осіб, Росії – 87 осіб та Таджикистану – 35 осіб.

Також 227 іноземцям надали дозвіл на толерантне перебування або згоду на перебування з гуманітарних причин (так званий національний захист).

Більшість іноземців, 57%, подали клопотання вперше. В середньому одна заява стосувалася двох осіб, щодо росіян – трьох. Близько половини людей, які звернулися, – діти.

Водночас у 2017 році негативні рішення отримали 2,1 тис. іноземців, а 3 тис. (53%) проваджень припинили. Це стосується ситуацій, коли іноземець не хоче продовжувати процедури у Польщі і їде з країни – зазвичай до країн Західної Європи. Майже 80% випадків припинень проваджень стосувалися росіян.

Зазначимо, що головні форми міжнародного захисту – це статус біженця та додатковий захист. Іноземцеві надають міжнародний захист, якщо у країні його походження йому загрожує переслідування або є ризик втрати життя і здоров’я.

Це питання у Польщі регулює закон про надання іноземцям захисту на території Республіки Польща.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter