Громадянське суспільство в Україні має величезний потенціал і здатне сприяти сталому розвитку держави.

Читайте також: "С14" заперечує виконання "замовлень" СБУ

Про це заявила глава Моніторингової місії ООН із прав людиниФіона Фрейзер в інтерв'ю ZN.

За її словами, організація здійснює моніторинг реалізації прав і свобод по всій країні.

"На 2019 рік заплановано парламентські та президентські вибори. У зв'язку з цим ми ширше дивимося на цілий блок питань, пов'язаних із демократичним простором. Нас цікавлять питання свободи слова і висловлювання думок, свободи мирних зібрань та асоціацій. Моніторинг реалізації цих прав ми здійснюємо не лише у столиці, але і в інших регіонах України. Стурбованість у нас викликає діяльність окремих груп, таких як "Правий сектор", "Свобода", С14, "Національні дружини". Дуже важлива щодо цього роль правоохоронних органів, які мають забезпечити захист учасників мирних зібрань, а в разі інцидентів (зокрема нападів на учасників) провести ефективне розслідування для притягнення винних до відповідальності", – зазначила вона.

За словами Фрейзер, також організація здійснює моніторинг розслідувань нападів на співробітників ЗМІ, убивств журналістів та інших випадків перешкоджання журналістській діяльності.

"Не менш пильно стежимо й за реалізацією права на свободу об'єднань, зокрема за діями парламенту, який у рамках цієї сесії може розглянути й ухвалити закон, що значно обмежує свободу діяльності неурядових організацій", – заявила глава

Моніторингової місії ООН із прав людини. Для організації дуже важливо забезпечити можливість "здорового розвитку громадянського суспільства".

"Хочу зазначити, що громадянське суспільство в Україні має величезний потенціал і здатне сприяти сталому розвитку держави", – підкреслила Фрейзер.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter