Більша половина додатків на операційній системі Android відстежує місце знаходження користувачів.

Читайте також: Назвали найкращі смартфони 2017 року

Такий висновок зробила некомерційна французька організація Exodus Privacy, пише Gazeta.ua з посиланням на The Guardian.

У компанії зробили ціле дослідження за результатами якого виявили 44 сторонні GPS -трекери (пристрій, який приймає та передає дані для супутникового контролю) у 300 Android-додатках.

Варто зазначити, що ці додатки завантажили декілька мільярдів раз

До списку «непроханих гостів» увійшли доволі популярні додатки з Google Play Store. 6-7 трекерів знайшли у додатках для знайомств Tinder і OkCupid, програмі прогнозу погоди Weather Channel і ліхтарику Superbright LED Flashlight.

У додатку музичного сервісу Spotify виявили 4 трекера. 3 трекера використовують у додатку Uber. 2 - у Skype, Lyft, Accuweather і Microsoft Outlook.

Ці додатки використовують службу Crashlytics. Вона належить компанії Google. Її створили для відслідковування аварійних збоїв додатків. Інший трекер трекер FidZup "дозволяє виявляти місце розташування мобільних телефонів і їх власників".

Трекер Tinder дозволяє компаніям аналізувати поведінку користувачів і продавати ці відомості стороннім компаніям. Наприклад, 2015-го Tinder продавала компанії Gillette статистичні дані про кількість переглядів профілів бритих і бородатих чоловіків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook