Волонтери київського благодійного фонду "ASAP EMC Хоттабич" переобладнали луцький автомобіль ЛуАЗ-969М на медичний джип-евакуатор, що максимально наближений до американського всюдиходу "Polaris Ranger MRZR".

Читайте також: У Туреччині потяг зійшов з рейок: є загиблі, десятки поранено

Відтепер модернізована "Волинянка" рятуватиме поранених на передовій, використовуючи конструктивну прохідність і мобільність, про це повідомляє інтернет видання Автотема.

Натхненником ідеї створення легкого евакуаційного транспортера передніх рубежів став керівник фонду Ілля Лисенко. Півроку шукав універсальне авто для коротких, миттєвих рейдів на поле бою. Якщо на значні відстані можна задіяти спеціальний автобус з великою кількістю ліжко-місць, то як бути, коли необхідно швидко і досить непомітно підскочити і підібрати бійців?

Читайте також: На Одещині живе родина, яку об’єднує 346 людей

"Нині в зоні проведення АТО поранених вивозимо на дорогих іномарках з кліренсом в сірникову коробку та одним мостом, чого катастрофічно не вистачає. Звичайно, є радянські транспортери переднього краю (ТПК). Але ці старі масивні машини мають безліч недоліків: малий моторесурс, лише 40-сильний двигун з невисоким крутним моментом, недосконалу рульову колонку", – розповів волонтер.

У концепцію суто медичної машини, з огляду на реалії війни на Донбасі, додані можливості установки кулемета, підствольного ІК-прожектора, кулемета обстрілу задньої сфери, кріплення для РПГ, що дозволяє використовувати цей автомобіль, як розвідувальний.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter