Українські трудові мігранти, які працюють за кордоном нелегально, в разі хвороби ризикують зіткнутися з досить серйозними матеріальними проблемами через відсутність медичної страховки і будь-якого захисту своїх прав.

Читайте також: Скільки фірм у Польщі наймають працівників з України

Так, не маючи офіційного оформлення на роботу, людина просто опиняється один на один зі своїми проблемами і буде змушена покривати всі витрати на дороге лікування, розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник в ефірі 5 каналу, пише Обозреватель.

"У жінки стався серцевий напад, і лікування їй коштувало 60 тис. євро. Все оплатила лікарня, де проходила операція, а зараз із цієї жінки примусово намагаються стягнути зазначені гроші на користь вказаної лікарні. Ми розуміємо, що жінка не заробила таких грошей, вона вже не зможе заробити. І це теж наочний приклад того, як нелегальне працевлаштування дійсно може зруйнувати подальшу долю цієї людини, яка працювала нелегально за кордоном", – зауважив він.

Крім того, експерт акцентував увагу українців на такій проблемі, як їхня добровільна згода на повне безправ'я. Така позиція, наголошує він, дає західним компаніям підстави перетворюватися з цивілізованих роботодавців на середньовічних рабовласників.

Читайте також: Кожної хвилини дві людини з України їдуть на заробітки

"Компанія може не виплатити заробітну плату. Вона може змусити працювати понаднормово, вона може забрати у цієї людини документи. І в разі, якщо не заплатить гроші, людина захоче, скажімо так, відстоювати свої права, – її просто депортують, бо вона дійсно перебуває у неправовому полі держави, куди приїхала", – застеріг Воскобойник.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter