Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони: досі 11 регіонів «червоних».

Читайте також: Україна змінила правила в'їзду на свою територію

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті МОЗ 8 квітня. 

Обмеження «червоної» зони діють в 11 регіонах – це Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області. 

В областях перевищений рівень госпіталізації хворих з коронавірусом: норма становить 60 на 100 тисяч населення. Високі показники в «червоних» Миколаївській області – 113,4, Житомирській – 110,9; Чернігівській – 106,2, а також в Києві – 109,7.

Найвищий рівень госпіталізацій у «помаранчевій» Хмельницькій області. Якщо ще вчора він був 129,0, то сьогодні вже 131,4. Завантаженість лікарень киснем також перевищена і станови 69%. Регіон впритул підійшов до «червоної» зони, Обласна влада від 7 квітня посилила обмеження до найсуворішого рівня. МОЗ офіційно область до «червоної» зони не відправило. 

Читайте також: У місті на Волині усі класи загальноосвітніх закладів переходять на «дистанційку»

У «помаранчевій» зоні досі 13 регіонів – Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька і Черкаська області.

«Жовта» лише Херсонська область. У регіоні найнижчий показник госпіталізацій – 52,2, а завантаженість ліжок з киснем становить 23,1%. «Зелених» регіонів в Україні немає від початку адаптивного карантину. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook