Перша заступниця голови правління Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що отримала смс з погрозами. Про це вона повідомила у Facebook.

Читайте також: Долар тримається на рекордно низькому рівні: курси валют Нацбанку на 11 грудня

"Тиск на мене та нашу команду посилюється. Три дні поспіль зранку "мітингувальники" біля дому намагаються перешкоджати моєму виїзду на роботу. Доводиться викликати поліцію та їхати на поліцейському авто.

А вчора, о 17:19 з невідомого номера на свій мобільний я отримала СМС з погрозами. Після цього ввечері приїхала поліція із саперами, бо отримали повідомлення про замінування сусідського будинку. Воно виявилось хибним, але, здається, той, хто повідомляв про нього, просто помилився адресою", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нові гроші: в Україні деякі банкноти виведуть з обігу та запустять їм заміну

Також вона зазначила, що ці погрози сприймає як реальні, пов’язані з виконанням мною службових обов’язків на посаді Першого заступника Голови НБУ.

"Враховуючи мітинги під стінами НБУ, під будинками, в яких проживаю я та Яків Смолій, постійні образливі виклики на нашу адресу та на адресу наших колег з боку "мітингувальників", вчора я звернулась з відповідною заявою до правоохоронних органів. Терор, на жаль, продовжується.

Але якщо хтось думає, що у такий спосіб можна змусити нас "відкатити" реформу фінансового сектору та зупинити налагоджену роботу НБУ, то він дуже помиляється. Попри тиск, позиція НБУ незмінна – колишні власники банків мають нести відповідальність за виведення коштів та доведення банків до банкрутства. І ось вам невеличкий тизер нашої роботи у цьому напрямку", – пише Катерина Рожкова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook