Сьогодні у Луцьку на Театральному майдані вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні, які полягли за єдність та цілісність нашої держави.

Читайте також: "Це чорна стрічка в історії України": у Луцьку вшанували пам’ять бійців, загиблих у боях за Дебальцеве (фото)

20 лютого в Україні Указом Президента встановлено День Героїв Небесної Сотні. В цей день вшановують українців, які віддали своє життя за країну під час Революції Гідності. Ці люди загинули у боротьбі за демократичні цінності під час революційних подій. Зима 2013-2014 років стала найкривавішою в історії незалежної України. Сотні людей отримали поранення різного ступеня важкості.

На Театральному майдані учасники заходу поклали квіти до пам’ятного фотостенду "Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України", а священнослужителі Православної Церкви України відправили панахиду.

"Річниця, яку ми сьогодні вшановуємо зі скорботою, з великою пошаною та любов'ю привела нас до цього фотостенду, аби вчергове нагадати собі та своїй совісті обличчя тих людей, які зафіксовані на цьому фотостенді та багатьох інших по всій Україні.

Лютневі дні для України є достатньо випробовчі. Ми згадуємо сьогодні лютневі дні, коли відбувся масовий розстріл наших рідних та близьких. Стільки років пройшло, а ми досі не знаємо, чому так сталося та хто віддав наказ стріляти. 

Всі ці хлопці та дівчата, фото яких ми бачимо сьогодні на фотостенді, ставили собі за мету – "Хто, як не я?" Ми не були байдужі. Ми говорили, що Україна повинна бути вільною державою.

Ми сьогодні повинні згадати не лише Героїв, а й те, чому ми виходили на Майдани, за які цінності. Сьогодні ми повинні усвідомлювати і продовжувати ту ідею, за яку наші хлопці та дівчата пішли на смерть.

Кодень рік ми будемо сюди приходити. Тому церковний спів нагадує усім сьогодні – "Вічна пам'ять Героям! Ніхто незабутий і ніщо незабуто!

Я бажаю, щоби сьогодні, покладаючи квіти, усі згадали, чому ми у 2014 році вийшли на Майдан", – виголосив Митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Після його слів влада міста та області, а також усі присутні на майдані люди поклали квіти до пам'ятного фотостенду "Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України". 

Читайте також: "Це незагоєна рана багатьох сімей": у Луцьку вшанували пам'ять учасників війни в Афганістані (фоторепортаж)

Серед присутніх були і міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, секретар міської ради Юрій Безпятко, депутат Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, депутати та представники виконавчих органів Луцької міської ради, обласної влади.

Після спільного покладання квітів до фотостенду усі присутні відправились до пам'ятника Героям Небесної Сотні на Меморіальному комплексі "Вічна слава". Там священнослужителі відслужили панахиду за загиблими, після чого відбулося покладання квітів.

За дотриманням порядку під час покладання квітів до пам'ятника слідкували представники правоохоронних органів, зокрема і поліція діалогу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook