Максим Микитась є підозрюваним у справі про заволодіння майном під час будівництва квартир для військовослужбовців Нацгвардії. Він був затриманий і перебував у СІЗО, але вийшов під заставу після свідчень проти екскомандувача Нацгвардією Юрія Аллерова.

Читайте також: Скандальний забудовник Микитась відбуває домашній арешт у розкішному маєтку (фото, відео)

Він розказав в інтерв'ю виданню "Цензор.нет" про хабарі екс-командувачу Нацгвардією Юрію Аллерову та про те, яку роль в цьому зіграв ваш колишній співробітник Олег Татаров, підозрюваний НАБУ в підкупі експерта МВС. Судячи з матеріалів справи, Аллер отримав хабар в 125 тисяч доларів за операцію з обміну квартир для Нацгвардії в центрі Києва на квартири на околиці, держава зазнала збиток в 81 млн гривень.

"Відверто кажучи, ця угода по Нацгвардії була якоюсь значимою подією для "Укрбуду" з нашими оборотами. Працювали над цією угодою наш генеральний директор Майборода Олег, директор служби замовника Якусевич Сергій, головний юрист Мармиш, який безпосередньо брав участь у нарадах НГУ за участю представників Головної військової прокуратури. А вже в подальшому, коли було відкрито кримінальну справу в МВС – Татаров, теж як один з основних юристів компанії. Поки я був в силі, ми, як мені здавалося, дружили. З Татаровимми в 2019-му разом на Новий рік літали на відпочинок до Мексики сім'ями, але він все це зрадив", – зазначив Микитась.

Джерело: https://censor.net/ua/r3238524

"Коли МВС почало розслідування, Татаров взявся за супровід справи. Інше вже таємниця слідства. На даний момент я не визнавав провину показань про дачу хабара Ю. Аллерову. Після взяття мене під варту моїй дружині були повернуті 50 млн. грн., які були внесені нею ще в жовтні 2019 року. За рахунок них були перераховані в бюджет кошти як відшкодування збитку, після чого прокурором було прийнято рішення про можливість зміни запобіжного заходу, для чого він звернувся до суду з відповідним зверненням.

В першу чергу можу сказати: чи давав я показання або не давав по Татарову – це несуттєво для висунення підозри. Повинні бути конкретні докази – листування, документи, деталі, які підтверджують його провину. У детективів НАБУ, мабуть, це є. Я відповів детективам на поставлені мені питання з приводу проведення експертизи експертом МВС Дубоносом. За свої ж гріхи я готовий відповідати перед судом, я з себе своєї частини відповідальності не знімаю. Але я не розумію, чому один з ключових керівників "Укрбуду" з юридичних питань Олег Татаров, який збагатився на знищенні мене і моєї компанії, отримав собі недоторканність?

Ми з Татаровим все робили разом, але якщо він сів в Офісі Президента, так чому я повинен сидіти у в'язниці? Вони скористалися ситуацією, щоб разом втопити мене, пограбувати мене особисто і мою корпорацію, щоб самим уникнути відповідальності і домовитися з навколишніми. Найобурливіше – повісили на комунальний "Київміськбуд" всі борги перед інвесторами!

Читайте також: Гройсман отримав хабар у 75 мільйонів від скандального екснардепа Микитася, – ЗМІ

Я вам розповім про цинічну схему, за якою мене закрили у в'язницю, а "Укрбуд" пограбували на мільярди! Є вже конкретні особи, які беруть участь в розграбуванні "Укрбуду" і грошей інвесторів. Все це було зроблено не без участі чинного заступника голови Офісу Президента з питань правоохоронних органів Олега Татарова, який становив горезвісні меморандуми, а також юридичні документи, і наполегливо переконував мене йти з Федотенковим і його горезвісними "співінвесторами".

Один з моїх ділянок компанія тестя Татарова намагається зараз оформити на себе. Тобто він урвав свою частку мого майна і не приховує, що намагається все це оформити на себе", – зазначив Микитась.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook