Головного інспектора митного посту "Володимир-Волинський" підозрюють у недостовірному декларуванні своїх доходів, а саме у приховуванні 19 мільйонів гривень. Повідомляє видання "Волинь".

Читайте також: Сімейний підряд: як родина волинського митника заробляє мільйони на продажі м'яса (відео)

Рахунок у польському банку митник відкрив ще у січні 2016 року. Пізніше він вніс туди кошти на суму 19 мільйонів гривень.

В Державній фіскальній службі заявляють, що в період 2003-2017 років митник задекларував дохід в 1,3 мільйона гривень. Також в електронних деклараціях за 2016-2017 роки сукупний розмір доходів підозрюваного та членів його сім'ї за відповідні роки складає – 480 тисяч гривень.

У липні цього року митнику повідомили про підозру, а слідчий ДБР просив суд відсторонити підозрюваного від посади головного держінспектора на 2 місяці, оскільки, на думку слідства, саме перебування на посаді митника сприяло вчиненню ним кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 КК України (недостовірне декларування). Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і відсторонив митника від посади до 5 вересня.

Читайте також: Екс-керівник волинської митниці Кривіцький покинув свій кабінет та вивіз з нього усі речі (відео)

Нагадаємо, справу спочатку розслідували детективи Національного антикорупційного бюро України за фактом незаконного збагачення, але після рішення Конституційного суду про визнання неконституційним незаконного збагачення справу в цій частині закрили, а провадження передали в Державне бюро розслідувань.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook