26 жовтня в Одеській області згорів єдиний в області сканер для перевірки багажу, ціна якого сягає мільйона доларів.

Читайте також: Не митниця, а житниця: за період керівництва Андрейківа на Волинській митниці вивезли 10 тонн бурштину до Польщі (відео)

Про це повідомляє Укррудпром.

Спочатку у підпалі запідозрили місцевих бізнесменів, які могли відімстити митникам за зупинку товарів. Але ніяких розслідувань на цю тему не проводилося і підозри впали на самих митників.

26 жовтня у місті Чорноморськ камери спостереження зафіксували, як невідомий чоловік посеред дня підпалює авто Subaru Tribeca, яке належить заступнику начальника відділу митного оформлення №1 посту "Черноморський" В’ячеславу Харченко.

Крім автомобіля згорів також і єдиний в області митний сканер, який стояв прямо біля авто Харченка, хоча для нього передбачено спеціально відведене місце.

Наразі поліція розглядає дві версії події: підпал авто митника через його службову діяльність, або підпал авто з ціллю знищення сканера.

Остання версія виглядає більш вірогідною, оскільки перед підпалом прем’єр-міністр України Олексій Гончарук ініціював перевірку закупок митних сканерів, а 23 жовтня ДБР відкрило відповідне кримінальне провадження. Таким чином, знищенням сканера зловмисники позбулися можливості його перевірки. До того ж, Харченко буквально за тиждень застрахував свою машину від всіх ризиків, зокрема пожежі, тому отримає в повній мірі грошову компенсацію. А митники цим підпалом фактично "застрахувалися" від перевірок, кримінального переслідування і звільнень.

Дивним виглядає й те, що голова митного поста Анатолій Меркатун саме в день підпалу пішов у відпустку за свій рахунок. Меркатун відомий як людина Олександра Власова – якого зі скандалом звільнив Президент Володимир Зеленський прямо на нараді зі словами "Ви тут нас всіх за ідіотів тримаєте?"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook